Acupunctuur Roermond

Even voorstellen

Wij vertellen u graag meer

onze visie

Meer over ons

In onze praktijk Acupunctuur Roermond kun je terecht voor de behandeling van diverse gezondheidsklachten. Wij – Jolanda Vaessen en Manon Verdonschot – behandelen vanuit de visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde en passen daarbij voornamelijk acupunctuur toe. Ook maken we gebruik van andere behandelmethodes zoals tuina & moxatherapie, Guasha,ooracupunctuur, en Chinese Kruidentherapie en schrijven we supplementen voor en geven we voedingsadviezen. In 2018 voegen we aan ons behandelaanbod het opsporen en behandelen van gezondheidsproblemen middels Bioresonatie toevoegen. Onze expertise ligt op het vlak van de behandeling van gynaecologische klachten en fertiliteit.

Samenwerken binnen onze praktijk is een bewuste keuze. Zo kunnen we onze wederzijdse kennis en ervaring bundelen en streven we samen naar een optimale behandeling voor iedereen. Door intervisie met elkaar en diverse jaarlijkse bijscholingen blijven we up-to-date en behandelen we volgens de laatste inzichten! Ook werken we graag samen met andere hulpverleners en geloven wij in de integratie van Traditionele Chinese Geneeswijzen met de nieuwste moderne inzichten vanuit de Westerse reguliere geneeskunde. Wij geloven dat de geneeskunde van de toekomst juist in wederzijds respect en samenwerking tussen deze beide te vinden is.

Acupunctuur Roermond

Jolanda Vaessen, Manon Verdonschot, Karin Coolen en Anita Kessels

Jolanda Vaessen

Jolanda Vaessen

Acupuncturiste

Acupuncturist, herbalist(e) en orthomoluculair therapeut(e),  met als specialisme het toepassen van Chinese geneeswijze bij gynaecalogische aandoeningen. Oprichtster van acupunctuur Roermond in 2007.

Jolanda ondersteunt in de praktijk voornamelijk vrouwen met een kinderwens, zwangerschapsklachten, postpartumklachten, burn-out, overgangsklachten en andere hormonale aandoeningen.

In 2007 studeerde ze af aan de academie Qing Bai voor acupunctuur. Haar stage voor acupunctuur doorliep ze voor een gedeelte in China, in het TCM ziekenhuis van Qing Dao.

Bij terugkomst besloot ze haar praktijk te starten en zich volledig te richten op de zorg voor vrouwen.

De Chinese geneeskunde is veel meer dan alleen het lichamelijk oplossen en ondersteunen van klachten. Het heeft een diepe werking op emotionele klachten en het opnieuw of herstellen van de verbinding met je lichaam, het loslaten van oude patronen en verkrijgen van nieuwe inzichten. Ons lichaam is een eindeloos aaneenschakeling van verbindingen tussen cellen, organen, spieren, vloeistoffen etc.

De Chinese geneeswijze heeft een prachtig eeuwenoud systeem om dit uit te leggen, te versterken en terug in balans te brengen. In het Westen is met name acupunctuur bekend, maar Chinese geneeskunde omvat veel meer dan alleen acupunctuur; denk aan Taiji, astrologie, stone medicine, Chinese kruiden etc. Juist de kennis van de minder bekende en beoefende disciplines van de Chinese geneeskunde vormen een sterke aantrekkingskracht voor Jolanda.

Haar kracht van behandelen ligt in verbinding te maken tussen de westerse termen en Chinese benadering.

Jolanda ondersteunt haar behandelingen daarom vaak met chakra acupunctuur, etherische olies, meditaties en stone medicine.  
Hiervoor volgde ze haar opleidingen o.a bij Loes Simon, Jose de vlieger, Jeffrey Yuen en Peter Holmes.

Haar bijscholingen en specialisaties doorliep ze bij diverse leraren in binnen en buitenland o.a. Martine Cornelissen, Robin Tiberie, Debra Betts en Yair Maimon. 
In 2014 nam ze deel aan een 2 weken durende stage in China Jinan op de afdeling Gynaecologie onder begeleiding van Martine Cornelissen.

Jolanda woont in Roermond en is moeder van 2 dochters en echtgenote van een mede ondernemer. In haar vrije tijd studeert, reist en kookt ze graag.

Manon Verdonschot

Manon Verdonschot

Acupuncturiste

In mijn eigen zoektocht naar hoe ik op een bewuste manier met mijn gezondheid kan omgaan en fit en in balans kan blijven kwam ik aanraking met de Chinese Geneeskunde, waaronder acupunctuur. De manier waarop deze geneeskunde kijkt naar ziekte en gezondheid boeide mij meteen.
De kracht van de Chinese Geneeskunde ligt voor mij in het feit dat gekeken wordt naar de complete mens in al zijn facetten. Klachten die niet te verklaren lijken vanuit de visie van de Westerse Geneeskunde, blijken vanuit de visie en diagnostiek van de Chinese Geneeskunde wel degelijk verklaarbaar te zijn. Vaak is er een onderliggende disbalans aanwezig die een duidelijk verband heeft met de klachten. Die manier van kijken naar klachten en behandeling vind ik persoonlijk een mooie aanvulling op wat in de Westerse Geneeskunde mogelijk is.

In 2015 heb ik de 3-jarige opleiding voor acupunctuur afgerond. Daarna heb ik diverse bijscholingen op gebied van Chinese en Japanse geneeskunde gevolgd, waaronder diagnostiek, oncologie, de kinderacupunctuur, bioresantie en kruidenformules.
In 2016 ben ik gaan samenwerken met Jolanda. Samen houden we elkaar scherp en up-to-date, zodat we onze klanten optimaal kunnen behandelen! Samen weet je altijd meer dan alleen!

Karin Coolen

Karin Coolen

Acupuncturiste

Mijn naam is Karin Coolen. Ik heb zelf mogen ervaren hoe krachtig acupunctuur is bij de behandeling van diverse klachten en was direct gefascineerd door de doeltreffendheid waarmee de Traditionele Chinese Geneeskunde (die al duizenden jaren bestaat) het lichaam aanzet tot herstel. Klachten kunnen niet alleen worden opgelost, maar vaak ook voorkomen worden. Hoe geweldig is dat!

Naast acupuncturist ben ik E.E.N.® therapeut (natuurgeneeskundig therapeut) en kindercoach. Dit betekent dat ik ben opgeleid in de traditionele Chinese geneeskunde, de Oosterse en de Westerse geneeskunde.

Ik vind het nog altijd fenomenaal wat je kunt bereiken door samen met de cliënt op zoek te gaan naar de diepere oorzaak achter het symptomatische klachtenpatroon. Het doel is om de cliënt weer in balans te brengen, gezonder en vitaler te maken. Iedere behandeling is dan ook uniek en afgestemd op de persoon in kwestie. Het geeft mij energie als de puzzelstukjes in elkaar vallen en ik actief kan bijdragen aan het oplossen van klachten waar iemand soms al een hele tijd mee rondloopt. We behandelen zowat alle voorkomende klachten, maar kennen daarnaast ook een aantal specialisaties.

Zo behandel ik kinderen die met uiteenlopende klachten (denk aan buikpijn, astma, niet lekker in het vel zitten, eczeem, slaapproblemen, enz. enz.). Vanuit mijn ervaring als natuurgeneeskundig therapeut heb ik de positieve effecten van de behandelingen mogen ervaren bij kinderen. Met acupunctuur wil ik hier een verdere verdieping in aanbrengen. Er worden geen acupunctuurnaaldjes geplaatst, maar de balans wordt met andere technieken hersteld zodat klachten verdwijnen en het kind weer lekker in zijn vel zit. Kinderen staan vaak nog dicht bij hun basis en reageren in het algemeen snel en goed op de aangeboden therapie.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in cosmetische acupunctuur: mooi van binnen én van buiten, want bij een gebalanceerd lichaam hoort ook een stralend uiterlijk. Acupunctuur kan ingezet worden bij behandeling van littekens, maar kan ook een natuurlijk alternatief zijn voor cosmetische ingrepen, botox en fillers. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine en verbetert zo op subtiele wijze de stevigheid en elasticiteit van de huid en vult rimpels op zonder het lichaam te verstoren met lichaamsvreemde stoffen.

Anita Kessels

Anita Kessels

Acupuncturiste

Mijn naam is Anita Kessels en ik ben een gedreven en enthousiaste acupuncturiste.

Tijdens mijn werk in de wellness branche zocht ik, naast het geven van cosmetische en ontspannende behandelingen, naar meer diepgang om het wellzijn van mijn klanten te optimaliseren.

Door mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Chinese Geneeskunde.

Het concept dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een disbalans kan leiden tot gezondheidsproblemen vind ik een mooie manier van kijken en behandelen van klachten.

Naast mijn studie voor acupunctuur en westerse medische basiskennis bij Academie Qing Bai heb ik diverse bijscholingen gevolgd op het gebied van gynaecologie, pijnbestrijding en diagnostiek.

Testimonials

Ervaringen

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Onze Zekerheden

Even voorstellen 1
Even voorstellen 2
Even voorstellen 3
Koepel KAB aangesloten acupunctuurroermond.nl

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90