Praktijk Acupunctuur Roermond

over

Praktijk Acupunctuur Roermond

Acupunctuur Roermond is in 2007 opgericht door Jolanda Vaessen. In 2016 startte de samenwerking met collega Manon Verdonschot. Door onze samenwerking kunnen we onze wederzijdse kennis en ervaring bundelen en streven we samen naar een optimale behandeling voor iedereen.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van vrouwenklachten en fertiliteit en in de begeleiding van zwangerschapsklachten, oncologie en hooikoorts.
Net zoals in het reguliere circuit, vraagt een specialisatie om een aanvullende specialistische opleiding. Om die reden hebben wij een gedegen specialisatie-opleiding, op gebied van gynaecologie, oncologie en hooikoorts met succes afgerond, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.

Door structureel overleg met elkaar en diverse jaarlijkse bijscholingen blijven we up-to-date en behandelen we volgens de laatste inzichten! Zo blijven we onszelf en de praktijk ontwikkelen, zodat we onze klanten optimaal kunnen behandelen!

Lees meer over onze visie hier [link naar subpagina Visie]

PRAKTIJK 1

Samenwerken binnen onze praktijk is een bewuste keuze. Zo kunnen we onze wederzijdse kennis en ervaring bundelen en streven we samen naar een optimale behandeling voor iedereen. Door intervisie met elkaar en diverse jaarlijkse bijscholingen blijven we up-to-date en behandelen we volgens de laatste inzichten! Ook werken we graag samen met andere hulpverleners en geloven wij in de integratie van Traditionele Chinese Geneeswijzen met de nieuwste moderne inzichten vanuit de Westerse reguliere geneeskunde. Wij geloven dat de geneeskunde van de toekomst juist in wederzijds respect en samenwerking tussen deze beide te vinden is.

Acupunctuur Roermond

Jolanda Vaessen, Manon Verdonschot, Karin Coolen en Anita Kessels

Jolanda Vaessen

Jolanda Vaessen

Acupuncturiste

Acupuncturist, herbalist(e) en orthomoluculair therapeut(e),  met als specialisme het toepassen van Chinese geneeswijze bij gynaecalogische aandoeningen. Oprichtster van acupunctuur Roermond in 2007.

Jolanda ondersteunt in de praktijk voornamelijk vrouwen met een kinderwens, zwangerschapsklachten, postpartumklachten, burn-out, overgangsklachten en andere hormonale aandoeningen.

In 2007 studeerde ze af aan de academie Qing Bai voor acupunctuur. Haar stage voor acupunctuur doorliep ze voor een gedeelte in China, in het TCM ziekenhuis van Qing Dao.

Bij terugkomst besloot ze haar praktijk te starten en zich volledig te richten op de zorg voor vrouwen.

De Chinese geneeskunde is veel meer dan alleen het lichamelijk oplossen en ondersteunen van klachten. Het heeft een diepe werking op emotionele klachten en het opnieuw of herstellen van de verbinding met je lichaam, het loslaten van oude patronen en verkrijgen van nieuwe inzichten. Ons lichaam is een eindeloos aaneenschakeling van verbindingen tussen cellen, organen, spieren, vloeistoffen etc.

De Chinese geneeswijze heeft een prachtig eeuwenoud systeem om dit uit te leggen, te versterken en terug in balans te brengen. In het Westen is met name acupunctuur bekend, maar Chinese geneeskunde omvat veel meer dan alleen acupunctuur; denk aan Taiji, astrologie, stone medicine, Chinese kruiden etc. Juist de kennis van de minder bekende en beoefende disciplines van de Chinese geneeskunde vormen een sterke aantrekkingskracht voor Jolanda.

Haar kracht van behandelen ligt in verbinding te maken tussen de westerse termen en Chinese benadering.

Jolanda ondersteunt haar behandelingen daarom vaak met chakra acupunctuur, etherische olies, meditaties en stone medicine.
Hiervoor volgde ze haar opleidingen o.a bij Loes Simon, Jose de vlieger, Jeffrey Yuen en Peter Holmes.

Haar bijscholingen en specialisaties doorliep ze bij diverse leraren in binnen en buitenland o.a. Martine Cornelissen, Robin Tiberie, Debra Betts en Yair Maimon.
In 2014 nam ze deel aan een 2 weken durende stage in China Jinan op de afdeling Gynaecologie onder begeleiding van Martine Cornelissen.

Jolanda woont in Roermond en is moeder van 2 dochters en echtgenote van een mede ondernemer. In haar vrije tijd studeert, reist en kookt ze graag.

Manon Verdonschot

Manon Verdonschot

Acupuncturiste

In mijn eigen zoektocht naar hoe ik op een bewuste manier met mijn gezondheid kan omgaan en fit en in balans kan blijven kwam ik aanraking met de Chinese Geneeskunde, waaronder acupunctuur. De manier waarop deze geneeskunde kijkt naar ziekte en gezondheid boeide mij meteen.
De kracht van de Chinese Geneeskunde ligt voor mij in het feit dat gekeken wordt naar de complete mens in al zijn facetten. Klachten die niet te verklaren lijken vanuit de visie van de Westerse Geneeskunde, blijken vanuit de visie en diagnostiek van de Chinese Geneeskunde wel degelijk verklaarbaar te zijn. Vaak is er een onderliggende disbalans aanwezig die een duidelijk verband heeft met de klachten. Die manier van kijken naar klachten en behandeling vind ik persoonlijk een mooie aanvulling op wat in de Westerse Geneeskunde mogelijk is.

In 2015 heb ik de 3-jarige opleiding voor acupunctuur afgerond. Daarna heb ik diverse bijscholingen op gebied van Chinese en Japanse geneeskunde gevolgd, waaronder diagnostiek, oncologie, de kinderacupunctuur, bioresantie en kruidenformules.
In 2016 ben ik gaan samenwerken met Jolanda. Samen houden we elkaar scherp en up-to-date, zodat we onze klanten optimaal kunnen behandelen! Samen weet je altijd meer dan alleen!

Karin Coolen

Karin Coolen

Acupuncturiste

Mijn naam is Karin Coolen. Ik heb zelf mogen ervaren hoe krachtig acupunctuur is bij de behandeling van diverse klachten en was direct gefascineerd door de doeltreffendheid waarmee de Traditionele Chinese Geneeskunde (die al duizenden jaren bestaat) het lichaam aanzet tot herstel. Klachten kunnen niet alleen worden opgelost, maar vaak ook voorkomen worden. Hoe geweldig is dat!

Naast acupuncturist ben ik E.E.N.® therapeut (natuurgeneeskundig therapeut) en kindercoach. Dit betekent dat ik ben opgeleid in de traditionele Chinese geneeskunde, de Oosterse en de Westerse geneeskunde.

Ik vind het nog altijd fenomenaal wat je kunt bereiken door samen met de cliënt op zoek te gaan naar de diepere oorzaak achter het symptomatische klachtenpatroon. Het doel is om de cliënt weer in balans te brengen, gezonder en vitaler te maken. Iedere behandeling is dan ook uniek en afgestemd op de persoon in kwestie. Het geeft mij energie als de puzzelstukjes in elkaar vallen en ik actief kan bijdragen aan het oplossen van klachten waar iemand soms al een hele tijd mee rondloopt. We behandelen zowat alle voorkomende klachten, maar kennen daarnaast ook een aantal specialisaties.

Zo behandel ik kinderen die met uiteenlopende klachten (denk aan buikpijn, astma, niet lekker in het vel zitten, eczeem, slaapproblemen, enz. enz.). Vanuit mijn ervaring als natuurgeneeskundig therapeut heb ik de positieve effecten van de behandelingen mogen ervaren bij kinderen. Met acupunctuur wil ik hier een verdere verdieping in aanbrengen. Er worden geen acupunctuurnaaldjes geplaatst, maar de balans wordt met andere technieken hersteld zodat klachten verdwijnen en het kind weer lekker in zijn vel zit. Kinderen staan vaak nog dicht bij hun basis en reageren in het algemeen snel en goed op de aangeboden therapie.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in cosmetische acupunctuur: mooi van binnen én van buiten, want bij een gebalanceerd lichaam hoort ook een stralend uiterlijk. Acupunctuur kan ingezet worden bij behandeling van littekens, maar kan ook een natuurlijk alternatief zijn voor cosmetische ingrepen, botox en fillers. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine en verbetert zo op subtiele wijze de stevigheid en elasticiteit van de huid en vult rimpels op zonder het lichaam te verstoren met lichaamsvreemde stoffen.

Anita Kessels

Anita Kessels

Acupuncturiste

Mijn naam is Anita Kessels en ik ben een gedreven en enthousiaste acupuncturiste.

Tijdens mijn werk in de wellness branche zocht ik, naast het geven van cosmetische en ontspannende behandelingen, naar meer diepgang om het wellzijn van mijn klanten te optimaliseren.

Door mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Chinese Geneeskunde.

Het concept dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een disbalans kan leiden tot gezondheidsproblemen vind ik een mooie manier van kijken en behandelen van klachten.

Naast mijn studie voor acupunctuur en westerse medische basiskennis bij Academie Qing Bai heb ik diverse bijscholingen gevolgd op het gebied van gynaecologie, pijnbestrijding en diagnostiek.

Onze Specialisaties

Mogelijkheden binnen onze praktijk

PRAKTIJK 2

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. 

Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?
Acupuncturisten passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne, steriele naaldjes. Er bestaat ook laseracupunctuur. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp. De therapeut stelt de diagnose onder meer door je polsslag te voelen, je tong te bekijken en je huid te bekloppen (palperen). Omdat de therapeut als doel heeft om jouw totale gezondheidstoestand weer in balans te brengen, zal hij of zij je vaak met verschillende methoden en adviezen behandelen. Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa.

Wat kan acupunctuur voor mij betekenen?
Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur. Enkele voorbeelden: afvallen, (chronische) vermoeidheid, chronische pijn, depressie, burn-out, griep en verkoudheid, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, sportblessures, zware overgangsklachten, darmklachten, als ondersteuning bij kanker. En ook bij klachten van kinderen is acupunctuur mogelijk.

Geschiedenis
De geneeswijze Zhen Jiu (letterlijk: ‘prikken’, van naaldjes en ‘branden’, van kruiden) ontwikkelde zich al duizenden jaren geleden in China en bereikte van daaruit ook Japan. Al in de 17de eeuw maakten de Nederlanders er kennis mee via hun handelspost op het Japanse eilandje Deshima. De Nederlandse arts Willem ten Rhijne bedacht toen het woord ‘acupunctuur’, een samenstelling van het Latijn acus (naald) en pungere (prikken, steken).

Vanaf de 20ste eeuw ontwikkelden artsen in het oosten én in het westen de acupunctuur verder. Er kwamen steeds meer wetenschappelijke studies naar de effecten en naar de manier waarop het werkt. Zo ontstond een moderne westerse verklaring voor acupunctuur naast de traditionele Chinese, die nog altijd probleemloos naast elkaar bestaan.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vermeldt meer dan 100 ziekten en aandoeningen waarbij de werkzaamheid van acupunctuur is onderzocht:
Lees het artikel over acupunctuur en de WHO

PRAKTIJK 3

Tuina

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur.

Hoe ziet een tuina-behandeling eruit?
De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten.
Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Wat kan tuina voor mij doen?
Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Let op: tuina mag je niet ondergaan als er sprake is van botbreuken, open wonden en laesies (zoals dwarslaesie).

Chinese massagetechniek
Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Net als bij de Japanse variant shiatsu gaat het bij tuina om het oplossen van blokkades in het weefsel. De therapeut oefent druk uit op de meridianen (jing luo) en op specifieke punten, waardoor de qi en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen

Op die manier stimuleert tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

PRAKTIJK 4

Chinese Kruiden

Chinese kruidengeneeskunde is al duizenden jaren oud. Het basishandboek Ben Cao Jing, dat mogelijk dateert van rond 2800 voor Christus, bevat naast kruiden ook mineralen en dierlijke extracten.

Hoe zit een kruidenbehandeling eruit?
Vroeger moest je na een bezoek aan een kruidentherapeut thuis zelf aan de slag met het koken van kruiden. Tegenwoordig zijn de ingekookte extracten al verwerkt tot tabletten of capsules. Of tot granulaat, dat makkelijk is in te nemen door het met warm water te vermengen en als thee op te drinken.

Wat kan kruidengeneeskunde voor mij betekenen?
In de kruidengeneeskunde zijn de medicinale middelen ingedeeld naar hun werking. Zo zijn er middelen die tonifiëren (voeden of versterken), slijm oplossen, de spijsvertering of de bloedcirculatie bevorderen. Door de kruiden in bepaalde verhoudingen te combineren, zijn ze voor vele aandoeningen inzetbaar. Ook bij moeilijke behandelbare aandoeningen, zoals onvruchtbaarheid, kunnen kruiden soms tot opmerkelijke verbetering leiden. Bij hoofdpijn werken kruiden op onderliggende oorzaken, zoals verstoring van de hormoonhuishouding of bloedsomloop, of het vasthouden van vocht.

Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de kruiden met andere geneeswijzen, zoals acupunctuur, cupping of moxa.

Kruiden
Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele Chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde hoger in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien.

Net als bij alle geneeswijzen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is het doel van de kruidentherapie om de balans in het lichaam te herstellen. Daarom bekijkt de therapeut altijd het totaalplaatje: niet alleen naar de klachten, maar ook bijvoorbeeld naar leefstijl en eetgewoonten van een patiënt.

Medicinale ingrediënten
Chinese kruidengeneeskunde is al duizenden jaren oud. Het basishandboek Ben Cao Jing, dat mogelijk dateert van rond 2800 voor Christus, bevat naast kruiden ook mineralen en dierlijke extracten.

> Belangrijk om te weten: alle Zhong-therapeuten werken volgens het internationale verdrag CITES, waarbij meer dan 150 landen zich hebben aangesloten. Dit verdrag bevat afspraken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten en delen of producten hiervan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de behandeling verboden ingrediënten bevat. Therapeuten aangesloten bij de Zhong hebben bovendien naast TCG altijd een opleiding gehad in de westerse reguliere geneeskunde. Hun toepassing van de Chinese geneeskrachtige middelen is dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

PRAKTIJK 5

Shonishin

Shonishin is een gespecialiseerde, Japanse vorm van acupunctuur, die speciaal voor kinderen ontwikkeld is. De toepassing is niet pijnlijk maar juist aangenaam. In de beschrijving van acupunctuurnaalden die staat in de Huang Di Nei Jing, het basiswerk van de acupunctuur uit 200 v.C., worden naalden genoemd met een punt “zo groot als een gierstkorrel”. Naalden die zo stomp zijn kunnen natuurlijk niet gebruikt worden om door de huid heen te “prikken”. Op basis hiervan werd ongeveer 350 jaar geleden in Japan Shonishin ontwikkeld. De technieken hebben meer weg van strelen dan van prikken en kunnen al bij kleine baby”s worden toegepast.

PRAKTIJK 6

Voedingsadviezen

De acupunctuurbehandeling kan aardig teniet gedaan worden als uw lichaam dagelijks belast wordt met voeding die simpel gezegd niet goed voor u is. Met de uitleg van uw acupuncturist wordt het aanpassen van uw voedingspatroon eerder een logische keuze dan dat u iets moet of niet meer mag eten.

PRAKTIJK 7

Orthomoluculaire Adviezen

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang.

PRAKTIJK 8

Bioresonantie

Acupunctuur Roermond werkt indien nodig met bioresonantie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het Prognos meetapparaat waarbij de kennis van de Chinese Geneeskunde en de westerse technologie bij elkaar gevoegd zijn. Het geeft ons de mogelijkheid om het lichaam door te meten en op zoek te gaan naar de oorsprong van de gezondheidsklacht. Het is een aanvulling op de Chinese diagnostiek en zorgt ervoor dat de oorzaak van de disbalans sneller gevonden kan worden.

Prognos is een meetapparaat gebaseerd op high-tech computertechnologie. Via de zogenaamde Ting-punten, dat zijn de begin- of eindpunten van de meridianen, die zich bevinden op de handen en voeten, wordt met een meetstift de energiebalans van het lichaam doorgemeten. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de metingen betrouwbaar en herhaalbaar zijn. 

Prognos is afkomstig uit de ruimtevaartgeneeskunde en steunt op wetenschappelijke feiten en praktijkervaring. Het is een veilige en pijnloze methode en kan ook op baby’s toegepast worden. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis van reguliere geneeskunde, acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, ayurveda en vele andere natuurlijke geneeswijzen. Omdat de metingen gebaseerd zijn op de energiestromen in de meridianen is het bij uitstek geschikt voor gebruik binnen de Chinese Geneeskunde. Op dit moment wordt er in 55 landen met Prognos gewerkt. Prognos vormt dus een mooie aanvulling op de Chinese diagnostiek. Op een snelle manier kunnen diepere onderliggende oorzaken van verstoringen gevonden worden. Voor meer informatie klik hier voor meer info over prognos 

PRAKTIJK 9

Moxa

 Moxa (bijvoet) is een kruid met een verwarmende werking. Sommige Zhong-therapeuten gebruiken moxibustie (ook wel moxatherapie of moxabranden) om warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen.

cupping

Cupping

Bij cupping draait het om het vacuüm-zuigen van de huid. De therapeut plaatst kopjes van glas, plastic of bamboe op de huid. Door ze te verwarmen of via een pompje lucht eraan te onttrekken, zuigen de ‘cups’ zich vast aan de huid. Zo worden blokkades in de meridianen (energiebanen) opgeheven en versterkt de doorbloeding. Hierdoor worden spieren en huid beter gevoed en kan het lichaam zich ontdoen van afvalstoffen, met algehele ontspanning als gevolg. De bekers blijven tot wel 20 minuten op de rug zitten. Om de beker te verwijderen, wordt er een klein beetje druk op de huid naast de beker uitgeoefend, zodat lucht in de beker komt. Als de luchtdruk weer gelijk is, komt de beker los. Hoe langer ze geplaatst zijn, hoe roder de plekken als ze eraf gaan, maar dit is slechts van korte duur.

De behandelaar gebruikt de zuigtechniek bijvoorbeeld om griep en rug- en schouderklachten te behandelen, of bij sportblessures. Bij bijwerkingen van een reguliere kankerbehandeling kan cupping ook ondersteuning bieden. Ook voor kinderen is een behandeling met cupping heel geschikt. Daarnaast wordt cupping ingezet als ondersteuning bij afvallen: doordat huid en spieren goed doorbloed raken, wordt het bindweefsel gestimuleerd om vet- en vochtophopingen af te voeren.

Wist je overigens dat cupping niet alleen in de Chinese geneeskunde al eeuwen wordt toegepast? In het Westen was ‘koppen zetten’ vanaf de middeleeuwen tot de late 19de eeuw een gangbare behandeling. Lees er meer over in het achtergrond-artikel TCG alternatieve geneeskunde?

guasha

Guasha

Bij deze techniek schraapt de behandelaar met een gepolijste steen over de geoliede huid. Het stimuleert een betere doorstroming van het bloed en van de qi. Guasha kan onder meer worden ingezet bij pijn, RSI en kortademigheid.

behandelingmetedelstenen|acupunctuurroermond.nl

Edelsteen Therapie

Bij acupunctuur Roermond werken we ook met edelstenen en mineralen.
Jolanda heeft meer dan 10 jaar ervaring hiermee. Door haar opleidingen op het gebied van edelstenen,mineralen en chakra acupunctuur, kan ze haar acupunctuurbehandelingen op de juiste manier uitbreiden met stenen en mineralen leggingen.

Bij traditionele Chinese geneeskunde wordt niet direct gedacht aan het gebruik van edelstenen en mineralen. Toch is het gebruik hiervan niet onbekend binnen de Chinese geneeskunde. De eerste naalden waren gemaakt van stenen zoals obsidiaan en ook het werk van Li Shizhen (1368-1644 CE) heeft in zijn Compendium Of Materia Medicine 355 toevoegingen gedaan voor edelstenen en mineralen.
Ook in de kruidengeneeskunde wordt gebruikt gemaakt van diverse mineralen zoals Gips (Shi Gao), Magnetiet (Ci Shi) en Calciet (Han Shui Shi). Als we een behandeling begeleiden met Guasha, gebruiken we bij voorkeur een Jade steen (Bao Yü). Jade staat bekend als een steen die zuivert, beschermd en het emotioneel evenwicht bevordert.

Edelstenen en mineralen kunnen in het verlengde van alle behandelingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij het balanceren van hormonen, pijn verminderen en emoties balanceren. De stenen en mineralen kunnen worden geplaatst op een acupunctuurpunt en/ of meridiaan om de doorstroming extra te bevorderen of worden gebruikt tijdens tuina massages.

 

 

 

 

 

Overgang en acupunctuur}acupunctuurroermond.nl

Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een vorm van anti-aging. Het verstrakt je poriën, ontspant de spieren van het gezicht en stimuleert de aanmaak van collageen waardoor rimpels verminderen. Het lift je gezicht op een natuurlijke manier, verbetert de bloedsomloop, stimuleert de productie van elastine en verbetert de energiecirculatie. Je huid gaat meer gaat glanzen en krijgt een gezondere teint. Na een aantal behandelingen ziet je huid er energieker, levendiger en gezonder uit. Ook huidproblemen zoals acné kunnen d.m.v. deze vorm van acupunctuur worden behandeld.

Testimonials

Ervaringen

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Onze Zekerheden

PRAKTIJK 10
PRAKTIJK 11
PRAKTIJK 12
Koepel KAB aangesloten acupunctuurroermond.nl

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90