Over Oncologie

Acupunctuur kan op verschillende manieren
ondersteunen bij oncologie

Informatie over

Oncologie

Acupunctuur kan op verschillende manieren ondersteunen bij oncologie.

Als je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven ingrijpend. Behalve de emotionele en mentale schok die je te verwerken krijgt, ga je doorgaans meteen een intensief onderzoek- en behandeltraject in. De behandelingen bij kanker kunnen flinke bijwerkingen geven. In het toch al zware traject kunnen deze bijwerkingen een extra lichamelijke en emotionele belasting zijn. Ook na de oncologische behandelingen houden mensen regelmatig klachten.

In onze praktijk zien we steeds vaker mensen met de diagnose kanker. Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Om goede ondersteuning met acupunctuur en andere Chinese Geneeswijzen te bieden bij kanker en tijdens en na oncologische behandeltrajecten hebben wij onder andere de internationale opleiding ‘International Certification Program for Oncology Acupuncture’ gevolgd.

Oncologie 1

Informatie over

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur en andere Chinese geneeswijzen kennen speciale zorg voor mensen met kanker. Deze zorg bestaat uit acupunctuur, aandacht voor voeding en indien nodig ondersteuning met kruiden. Hierdoor kunnen energieblokkades, of – tekorten opgeheven worden en kunnen klachten als gevolg van de behandeling van kanker verminderen of verdwijnen.
In onze praktijk behandelen wij diverse klachten tijdens en na de behandeling van kanker, zoals:

Oncologie 2

Vermoeidheid, waarbij de behandeling gericht is op het voeden van de energie

Oncologie 2

Misselijkheid, waarbij de behandeling vooral gericht is op het verbeteren van je spijsvertering.

Oncologie 2

Spanning, waarbij de behandeling gericht is op het laten afnemen van de spanning en je geest rustiger wordt. Deze ontspanning kan een positief effect hebben op je gezondheid en welbevinden.

Oncologie 2

Diverse bijwerkingen van chemotherapie, bestraling of een operatie. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, misselijkheid, huidklachten, gevoelloosheid in handen en voeten, smaakverlies en concentratieverlies. Hormoontherapie kan daarnaast ook overgangsklachten geven.

Meer informatie is te vinden in de folder over Oncologie en Acupunctuur [link naar pdf]

De intake

Bij een intake stelt de acupuncturist een aantal vragen om een goed beeld van de klachten te krijgen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan en behandel advies gegeven.

 

Als u ons bezoekt graag volgende zaken meenemen.

 

  • Zorgverzekerings pasje
  • medicijnen en supplementen die U eventueel gebruikt.
  • Handdoek

 

U kunt hier het intakeformulier downloaden

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90