Over Oncologie

Acupunctuur kan op verschillende manieren
ondersteunen bij oncologie

Informatie over

Oncologie

Acupunctuur kan op verschillende manieren ondersteunen bij oncologie.

Als je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven ingrijpend. Behalve de emotionele en mentale schok die je te verwerken krijgt, ga je doorgaans meteen een intensief onderzoek- en behandeltraject in. De behandelingen bij kanker kunnen flinke bijwerkingen geven. In het toch al zware traject kunnen deze bijwerkingen een extra lichamelijke en emotionele belasting zijn. Ook na de oncologische behandelingen houden mensen regelmatig klachten.

In onze praktijk zien we steeds vaker mensen met de diagnose kanker. Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Om goede ondersteuning met acupunctuur en andere Chinese Geneeswijzen te bieden bij kanker en tijdens en na oncologische behandeltrajecten hebben wij onder andere de internationale opleiding ‘International Certification Program for Oncology Acupuncture’ gevolgd.

Oncologie 1

Informatie over

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur en andere Chinese geneeswijzen kennen speciale zorg voor mensen met kanker. Deze zorg bestaat uit acupunctuur, aandacht voor voeding en indien nodig ondersteuning met kruiden. Hierdoor kunnen energieblokkades, of – tekorten opgeheven worden en kunnen klachten als gevolg van de behandeling van kanker verminderen of verdwijnen.
In onze praktijk behandelen wij diverse klachten tijdens en na de behandeling van kanker, zoals:

Oncologie 2

Vermoeidheid, waarbij de behandeling gericht is op het voeden van de energie

Oncologie 2

Misselijkheid, waarbij de behandeling vooral gericht is op het verbeteren van je spijsvertering.

Oncologie 2

Spanning, waarbij de behandeling gericht is op het laten afnemen van de spanning en je geest rustiger wordt. Deze ontspanning kan een positief effect hebben op je gezondheid en welbevinden.

Oncologie 2

Diverse bijwerkingen van chemotherapie, bestraling of een operatie. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, misselijkheid, huidklachten, gevoelloosheid in handen en voeten, smaakverlies en concentratieverlies. Hormoontherapie kan daarnaast ook overgangsklachten geven.

Meer informatie is te vinden in de folder over Oncologie en Acupunctuur [link naar pdf]

De intake

Bij een intake stelt de acupuncturist een aantal vragen om een goed beeld van de klachten te krijgen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan en behandel advies gegeven.

 

Als u ons bezoekt graag volgende zaken meenemen.

 

  • Zorgverzekerings pasje
  • medicijnen en supplementen die U eventueel gebruikt.
  • Handdoek

 

U kunt hier het intakeformulier downloaden

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90