Zwangerschap

Acupunctuur helpt om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen waardoor klachten verdwijnen of minder erg worden.

ZWANGERSCHAP 1

Acupunctuur Roermond

Zwangerschap en Acupunctuur

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Sommige vrouwen kunnen hierdoor lichamelijk en geestelijk hierdoor uit evenwicht raken. Dit kan leiden tot klachten zoals misselijkheid, braken, rugklachten en vermoeidheid.
Acupunctuur helpt om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen waardoor klachten verdwijnen of minder erg worden. Het is een goed alternatief voor medicijnen en veilig voor de moeder en de baby.

Tijdens de zwangerschap ondersteunt acupunctuur bij de volgende klachten:

ZWANGERSCHAP 2
ZWANGERSCHAP 3

dreigende miskraam

ZWANGERSCHAP 3

misselijkheid

ZWANGERSCHAP 3

bekkenklachten

ZWANGERSCHAP 3

zwangerschapsjeuk

ZWANGERSCHAP 3

maagklachten en zuurbranden

ZWANGERSCHAP 3

moeheid

ZWANGERSCHAP 3

veel harde buiken

ZWANGERSCHAP 3

aambeien

ZWANGERSCHAP 3

constipatie/obstipatie

ZWANGERSCHAP 3

oedeem

ZWANGERSCHAP 3

angst/paniekaanvallen/psychische klachten

ZWANGERSCHAP 3

pijn aan schaambot en onderrug

Wat doet acupunctuur?

De Chinese geneeskunde kent speciale zorg voor de zwangere vrouw in elke fase van de zwangerschap. Deze zorg bestaat uit acupunctuur, aandacht voor voeding en indien nodig ondersteuning met kruiden en supplementen. In onze praktijk behandelen wij diverse klachten tijdens en na de zwangerschap, zoals:

  • Diverse zwangerschaps klachten, zoals misselijkheid, bekkenklachten, zwangerschapsjeuk, pre-natale depressie, veel harde buiken, etc.
  • Stuitligging, waarbij Chinese Moxa therapie kan ervoor zorgen dat het kindje zich rond de 34e week omdraait. Hierdoor is de kans op een natuurlijke bevalling groter.
  • Geboortevoorbereiding om het bekken en de baarmoederhals voor te bereiden op de bevalling. De behandeling ontspant de spieren en gewrichten en vermindert eventuele spanning na de bevalling toe.
  • Inleiding/Inductie (vanaf week 40 -41), waarbij de weeën worden opgewekt zonder gebruik te maken van medicijnen. De behandeling voor inleiding/inductie kan ook goed worden toegepast bij vrouwen met voortijdig gebroken vliezen, waarbij de bevalling niet inzet.
  • Pijnbestrijding tijdens de bevalling kan toegepast worden aan het begin van de bevalling om de weeën te versterken, de ontsluiting te versnellen en voor pijnbestrijding.
  • Postnatale zorg bij klachten als onvoldoende moedermelk, pijnlijke stuwingen, te weinig melk door stress, wondheling en litteken behandeling na keizersnede, postnatale depressie en urine-incontinentie.

Meer informatie is te vinden in de folder over Zwangerschap en Acupunctuur 

Acupunctuur Roermond

Stuitligging & MOXA behandeling

ZWANGERSCHAP 15

De meeste vrouwen die zwanger zijn waarbij het kindje in een stuitligging ligt bevallen via een keizersnee. Chinese moxa therapie kan helpen dat het kindje zich rond de 34e week omdraait, zodat er meer kans is op een natuurlijke bevalling.Behandeling met Moxa is een warmtebehandeling die acupunctuurpunten stimuleert en die men eenvoudig zelf thuis uit kan voeren. 
Uit onderzoek is gebleken dat de kans dat het kindje zich spontaan draait vergroot wordt van 50% naar 75%.

De behandeling

De behandeling bij een stuitligging kan beginnen vanaf week 33 en voortgezet worden tot week 36 (soms ook nog langer).De acupuncturist zal de moxa-behandeling uitvoeren en daarna uitleg geven hoe dit thuis verder zelf te doen.

Acupunctuur Roermond

Bevalling en Acupunctuur

Geboortevoorbereiding

Vanaf week 36 kan begonnen worden met een behandeling om het bekken en de baarmoederhals voor te bereiden op de bevalling. De behandeling ontspant de spieren en gewrichten en verminderd eventuele spanning na de bevalling toe.
De behandeling ondersteunt een goede ontsluiting en een efficiëntere bevalling en je herstel verloopt vaak sneller.
De behandeling vind één maal per week plaats tot aan de bevalling.

Inleiding/Inductie (vanaf week 40 -41 )

Vanaf week 41 kan met acupunctuur de weeën worden opgewekt zonder gebruik te maken van medicijnen.
Er zijn gemiddeld twee behandelingen nodig om de twee dagen en men krijgt instructies mee naar huis om bepaalde acupunctuurpunten regelmatig te drukken of te masseren. 
Ook maakt de acupuncturist in dit geval vaak gebruik van verblijfsnaaldjes. Dit zijn kleine naaldjes (2 to 4 mm) die op een acupunctuurpunt aangebracht worden voor een constante stimulatie van het punt. Deze naaldjes kan men dan een aantal malen per dag extra stimuleren door er druk op uit te oefenen.
De behandeling voor inleiding/inductie kan ook goed worden toegepast bij vrouwen met voortijdig gebroken vliezen, waarbij de bevalling niet inzet.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Acupunctuur is een goed alternatief voor geneesmiddelen om pijn te bestrijden tijdens bevallingen. Het kan toegepast worden aan het begin van de bevalling om de weeën te versterken, de ontsluiting te versnellen en voor pijnbestrijding.
Acupressuur verschaft gelijksoortige resultaten, met het voordeel dat het toegepast kan worden door verloskundige, kraamverzorgenden en partners die helpen bij de bevalling.
Indien men wilt kan er in een consult uitleg gegeven worden aan partners welke punten ze kunnen drukken tijdens de weeën voor pijnverlichting en snellere ontsluiting. Acupunctuur roermond geeft uitleg en papieren mee naar huis waarop alles nogmaals nagelezen kan worden.

Acupunctuur Roermond

Postnatale zorg

Om het herstel na de bevalling te bevorderen maakt acupunctuur gebruik van technieken, zoals acupressuur die door de partner toegepast kunnen worden, dieetadviezen en het gebruik van kruiden voor aansterken van het lichaam en de opbouw van het bloed.

Andere aandoeningen die baat kunnen hebben bij acupunctuur zijn:

onvoldoende moedermelk, pijnlijke stuwingen, te weinig melk door stress, wondheling en litteken behandeling na keizersnede, postnatale depressie en urine-incontinentie.

ZWANGERSCHAP 16

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde.

ZWANGERSCHAP 17

Tuina

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur.

ZWANGERSCHAP 18

Chinese Kruiden

Chinese kruidengeneeskunde is al duizenden jaren oud. Het basishandboek Ben Cao Jing, dat mogelijk dateert van rond 2800 voor Christus, bevat naast kruiden ook mineralen en dierlijke extracten.

ZWANGERSCHAP 19

Shonishin

Letterlijk betekent dat: technieken voor kinderen. Kinderen zijn immers nog niet volgroeid. Hun energie is licht en snel. Dat vraagt ook om een snelle en lichte, speelse behandeling waarbij het kind zich volledig op zijn gemak kan voelen. De technieken bestaan uit strijken, kloppen, wrijven en zachte druk uitoefenen al dan niet met speciale instrumenten

ZWANGERSCHAP 20

Voedingsadviezen

De acupunctuurbehandeling kan aardig teniet gedaan worden als uw lichaam dagelijks belast wordt met voeding die simpel gezegd niet goed voor u is. Met de uitleg van uw acupuncturist wordt het aanpassen van uw voedingspatroon eerder een logische keuze dan dat u iets moet of niet meer mag eten.  

ZWANGERSCHAP 21

Orthomoluculaire Adviezen

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang.

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90