Over HOOIKOORTS

Acupunctuur kan op verschillende manieren
ondersteunen bij hooikoorts

Informatie over

Hooikoorts

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen) van wind bestuivende planten, bomen en grassen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en het lichaam maakt een stof aan (histamine) om ze te bestrijden. Sommige mensen verdragen de stof niet en krijgen vervolgens hooikoorts. Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algeheel ziek zijn.

Hooikoorts 1

Behandelen van hooikoorts

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen je helpen bij het verminderen van acute hooikoortsklachten of bij de preventie van hooikoortsklachten.

Acute hooikoortsklachten

Acute hooikoortsklachten

Als je naar ons komt in de periode waarin je al klachten hebt, is de behandeling er allereerst op gericht de klachten te verlichten en worden met name de symptomen behandeld.
Vaak ervaar je na 1 behandeling al verlichting van de symptomen. Afhankelijk van welke klachten de hooikoorts veroorzaakt ondersteunen wij de acupunctuurbehandeling met:

  • Supplementen om je weerstand te versterken
  • Kruidenadvies om je klachten te verminderen
  • Voedingadvies
  • Medical Taping

 

Wat kun je zelf doen?

Naast de acupunctuurbehandeling, kruiden en supplementen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de hooikoorts klachten te verminderen. Wij geven hierin advies. Denk hierbij aan:

 

 

  • Oogzorg (natuurlijke oogdruppels)
  • Drukpunten die je zelf kunt gebruiken om acute klachten te verlichten

Acupunctuur Preventief

Acupunctuur is ook als preventieve behandeling voor hooikoorts erg geschikt. Voorafgaand aan het seizoen kan het afweersysteem worden versterkt zodat hooikoortsklachten (grotendeels) uitblijven. Bij hooikoorts werkt namelijk het afweermechanisme niet goed. Wij adviseren je dan ook om ruim voordat het voorjaar begint met behandelingen te starten. Afhankelijk van wanneer de eerste klachten zich manifesteren kan gestart worden met acupunctuur vanaf december (bij allergie boompollen) en vanaf februari (bij allergie graspollen). Kijk op www.pollennieuws.nl voor wanneer welke pollen actief zijn.

De intake

Bij een intake stelt de acupuncturist een aantal vragen om een goed beeld van de klachten te krijgen die voor U er uit springen met Hooikoorts. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan en behandel advies gegeven.

Als u ons bezoekt graag volgende zaken meenemen:

  • Zorgverzekerings pasje
  • Medicijnen en supplementen die U eventueel gebruikt.
  • Handdoek

 

U kunt hier het intakeformulier downloaden

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90