Over HOOIKOORTS

Acupunctuur kan op verschillende manieren
ondersteunen bij hooikoorts

Informatie over

Hooikoorts

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen) van wind bestuivende planten, bomen en grassen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en het lichaam maakt een stof aan (histamine) om ze te bestrijden. Sommige mensen verdragen de stof niet en krijgen vervolgens hooikoorts. Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algeheel ziek zijn.

Hooikoorts 1

Behandelen van hooikoorts

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen je helpen bij het verminderen van acute hooikoortsklachten of bij de preventie van hooikoortsklachten.

Acute hooikoortsklachten

Acute hooikoortsklachten

Als je naar ons komt in de periode waarin je al klachten hebt, is de behandeling er allereerst op gericht de klachten te verlichten en worden met name de symptomen behandeld.
Vaak ervaar je na 1 behandeling al verlichting van de symptomen. Afhankelijk van welke klachten de hooikoorts veroorzaakt ondersteunen wij de acupunctuurbehandeling met:

  • Supplementen om je weerstand te versterken
  • Kruidenadvies om je klachten te verminderen
  • Voedingadvies
  • Medical Taping

 

Wat kun je zelf doen?

Naast de acupunctuurbehandeling, kruiden en supplementen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de hooikoorts klachten te verminderen. Wij geven hierin advies. Denk hierbij aan:

 

 

  • Oogzorg (natuurlijke oogdruppels)
  • Drukpunten die je zelf kunt gebruiken om acute klachten te verlichten

Acupunctuur Preventief

Acupunctuur is ook als preventieve behandeling voor hooikoorts erg geschikt. Voorafgaand aan het seizoen kan het afweersysteem worden versterkt zodat hooikoortsklachten (grotendeels) uitblijven. Bij hooikoorts werkt namelijk het afweermechanisme niet goed. Wij adviseren je dan ook om ruim voordat het voorjaar begint met behandelingen te starten. Afhankelijk van wanneer de eerste klachten zich manifesteren kan gestart worden met acupunctuur vanaf december (bij allergie boompollen) en vanaf februari (bij allergie graspollen). Kijk op www.pollennieuws.nl voor wanneer welke pollen actief zijn.

De intake

Bij een intake stelt de acupuncturist een aantal vragen om een goed beeld van de klachten te krijgen die voor U er uit springen met Hooikoorts. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan en behandel advies gegeven.

Als u ons bezoekt graag volgende zaken meenemen:

  • Zorgverzekerings pasje
  • Medicijnen en supplementen die U eventueel gebruikt.
  • Handdoek

 

U kunt hier het intakeformulier downloaden

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90