Over IVF, ICSI en IUI begeleiding

Acupunctuur wordt tegenwoordig steeds vaker
toegepast bij IVF (in-vitrofertlisate), waarbij het
voor zowel de vrouw als de man een
ondersteuning kan bieden

Praktijk Acupunctuur Roermond

Fertiliteit en Acupunctuur

Het krijgen van een kind is voor veel stellen een grote wens. Helaas gaat dit niet bij iedereen vanzelf. De laatste jaren zijn het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen sterk toegenomen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 stellen problemen heeft met zwanger worden en dat ruim 1 op de 39 baby’s in Nederland reeds het resultaat van een IUI, IVF, ICSI of ECD behandeltraject.
Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeswijzen kunnen de resultaten van deze fertiliteitsbehandelingen gunstig beïnvloeden. Acupunctuur wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast bij deze behandelingen en kan voor zowel de vrouw als de man een ondersteuning kan bieden.

Informatie over

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur kan in combinatie met Chinese kruiden en supplementen op verschillende manieren ondersteunen bij een fertiliteitsbehandeling.
Het zorgt voor:

FERTILITEIT 1

Verbetering van de functie van de eierstokken, zodat deze een betere kwaliteit eitjes produceren.

FERTILITEIT 1

Regulering van hormonen, zodat er meer follikels gevormd worden.

FERTILITEIT 1

Verbetering van de bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken.

FERTILITEIT 1

Ontspanning van de patiënt en afname van stress.

FERTILITEIT 1

Voorkomen van het samentrekken van de baarmoeder.

FERTILITEIT 1

Vermindering van de bijwerkingen van het medicijn- en hormoongebruik tijdens een fertiliteitsbehandeling.

FERTILITEIT 1

Versterking van het immuunsysteem.

FERTILITEIT 1

Verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van het zaad.

FERTILITEIT 1

Vermindering van de kans op een miskraam.

FERTILITEIT 1

Verbetering van de dikte en kwaliteit van het baarmoederslijmvlies.

FERTILITEIT 11

Wanneer te beginnen

Voor de Vrouw

Het hangt van je klachten af wanneer je het beste kunt starten met acupunctuur bij een fertiliteitsbehandeling. Heb je een regelmatige cyclus, eisprong en weinig tot geen klachten kan kun je de begeleiding met acupunctuur één maand voor de fertiliteitsbehandeling starten.

Acupunctuur ondersteunt dan in de vorming van follikels, afname van stress en zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de baarmoeder.
Bij menstruatiepijn, endometriose, PCOS, cysten, anovulatie, POF, onregelmatig menstruatie, overvloedige menstruatie of bijna geen menstruatie, is het aan te raden drie maanden voordat het fertiliteitstraject ingaat te starten met de acupunctuurbehandeling.
De acupunctuur en aanvullende Chinese geneeswijzen zorgen dan voor ondersteuning om de menstruatie te reguleren en heeft een positief effect op de overige klachten.

Voor de Man

De man kan kampen met vruchtbaarheidsproblemen, zoals onvoldoende zaad, een verminderde kwaliteit of vervormingen van het zaad.
Acupunctuur in combinatie met kruiden kan helpen om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Voor de man wordt aangeraden om drie maanden voor het fertiliteitstraject aan te vangen met acupunctuur.

Meer informatie is te vinden in de folder over Fertiliteit en Acupunctuur

Het verloop van de behandeling

De behandeling zal bestaan uit een combinatie van acupunctuur,oor acupunctuur, massage, voedingsadviezen en indien nodig kruidenadviezen.
De naalden worden voornamelijk geplaatst in de buik,de benen en soms in de armen en het hoofd. De plaatsing van naalden kan een lichte tinteling of prikkeling teweeg brengen op de plek van inbreng of over het verloop van de meridiaan(energiebaan).

Hoe vaak
Tijdens het hele IVF-traject krijgt u wekelijks of twee wekelijks een acupunctuurbehandeling. Op het moment dat u begint met de follikelstimulatie, worden er twee behandelingen per week gedaan. Voor en na het terugplaatsen van het embryo krijgt u eveneens een behandeling.

Bij spanning
Bent u erg gespannen en gestrest in de weken na de terugplaatsing, dan wordt aangeraden om acupunctuur te blijven volgen ter vermindering van deze klachten.

De intake

Bij een intake stelt de acupuncturist een aantal vragen om een goed beeld van u te krijgen.
Veel koppels vinden het fjn om samen op gesprek te komen, zodat de acupuncturist duidelijk kan uitleggen wat de bedoeling is en hoe een behandeling in zijn werk gaat.
U wordt verzocht de volgende gegevens mee te nemen:

  • gegevens over de menstruatecyclus;
  • medicijnen die u en uw partner gebruiken;
  • het aantal eerdere IVF-pogingen en een korte weergave van het al eerder gevolgde traject ;
  • gegevens over de zaadkwaliteit;

U kunt hier het intakeformulier downloaden

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90