Vrouwenklachten

Chinese geneeswijze heeft een eigen visie op wat er gebeurd in het lichaam van de vrouw rond het 49e levensjaar.

Vrouwenklachten 1

Informatie over

Vrouwenklachten

Wij merken in de praktijk dat er veel vrouwenklachten zijn waarmee vrouwen niet goed terecht kunnen binnen de reguliere geneeskunde, terwijl het toch om reële ongemakken gaat. De Traditionele Chinese Geneeskunde kan vaak een uitkomst bieden, omdat naar verbanden in je hele systeem gekeken wordt. Hierdoor wordt de oorzaak van je klacht een stuk inzichtelijker én behandelbaar. In onze praktijk ligt de nadruk van onze behandeling op klachten als gevolg van de overgang en menstruatieklachten.

Praktijk Acupunctuur Roermond

Menopauze & Acupunctuur

60% van de vrouwen in de (pre-)overgang krijgt te maken met overgangsklachten. Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een eigen visie op wat er gebeurt in het lichaam van de vrouw rond het 49e levensjaar. Rond het 49e levensjaar van de vrouw komt er een verschuiving in de energiebalans van haar lichaam door de overgang. Bij sommige vrouwen verloopt dit probleemloos, anderen hebben een heel scala aan klachten, zoals opvliegers, zweten, stemmingswisselingen, etc. Acupunctuur kan samen met Chinese kruiden helpen bij het verminderen van deze klachten en het lichaam ondersteunen om een nieuwe balans te vinden.

Menstruatieklachten

Vrouwenklachten 2

Veel vrouwen ervaren menstruatieklachten. Deze klachten worden vaak beschouwd als normaal of iets wat erbij hoort. Vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde horen deze klachten er niet te zijn. De menstruatie dient regelmatig en vloeiend te verlopen ofwel zonder (veel) klachten. Acupunctuur, Chinese kruiden en/ of supplementen kunnen de juiste balans in de hormoonhuishouding terugbrengen, de cyclus en ovulatie reguleren en de bloeddoorstroming in bekken en borsten stimuleren. Voorbeeld van klachten die wij behandelen zijn:

 

  • Menstruatiepijn
  • Migraine tijdens of gedurende de cyclus
  • PMS klachten
  • Endometriose
  • Pijnlijke borsten
  • Amenorrhea
  • Heftige bloedingen
  • Onregelmatige cyclus

Informatie over

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen je helpen, bij zowel met de emotionele als fysieke klachten zoals:

Vrouwenklachten 3

Opvliegers

Vrouwenklachten 3

Nachtelijk zweten

Vrouwenklachten 3

Stemmingswisselingen

Vrouwenklachten 3

Vermoeidheid

Vrouwenklachten 3

Opgejaagd gevoel

Vrouwenklachten 3

Duizeligheid

Vrouwenklachten 3

Hartkloppingen

Vrouwenklachten 3

Onregelmatige menstruatie

Vrouwenklachten 3

Vaginale droogte

Vrouwenklachten 3

Vergeetachtigheid

Vrouwenklachten 3

Hoofdpijn/migraine

Vrouwenklachten 3

Verlaagd libido

"Jolanda heeft mij enorm geholpen met haar kennis en kundigheid de afgelopen jaren. Van mijn menstruatie problemen tot mijn zwangerschaps-kwaaltjes en na de bevalling om weer op gang te komen. Dankbaar ben ik dat er iemand is zoals Jolanda die advies geeft, kennis heeft, nuchter is en een leuke dosis humor inbrengt! Het fijnst is dat ik me op mijn gemak voel en dat Jolanda haarfijn mensen aanvoelt en zich hier op kan afstemmen. Dat geeft een gevoel van begrip en gelijkheid. Dankjewel."

Simone

"Ik ben al heel wat jaren met verschillende klachten, behandeld door de acupuncturisten. Heb erg goede ervaringen met deze behandelingen.
Met name het laatste jaar ben ik enorm geholpen naast mijn behandelingen in het ziekenhuis voor darmkanker. De ondersteunende acupunctuurbehandelingen helpen mij bij mijn fysieke en mentale herstel. Fijne en begripvolle vrouwen!"

Leny van Eck

"In december kreeg ik de diagnose kanker, met als gevolg chemokuren en een zware buikoperatie. Dit zorgde ervoor dat ik bij acupunctuur Roermond terecht kwam. Door de deskundigheid op oncologisch vlak en de samenwerking tussen Manon en Jolanda kwam er een behandelplan wat mij zeer geholpen heeft in mijn herstel. Verminderen van misselijkheid, voorbereiden op de operatie, rust creëren, opbouwen van energie, litteken behandeling en verwerking van alles wat was gebeurd werden aangepakt. In een fase dat alles zo onzeker is is deze deskundige en empathische begeleiding een steunpunt in mijn proces op dit moment en de afgelopen maanden geweest. Bedankt daarvoor!"

Daniëlle

"Hierbij wil ik mijn ervaring delen met mensen die misschien hetzelfde meemaken als ik.

Ben 15 jaar geleden bij Jolanda in contact gekomen i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie Dat betekent dat de zenuwen beschadigd zijn

Deze aandoening betreft de vooral voeten, ( tot aan de knie ) en soms ook handen.

Jolanda heeft mij altijd, ( nog steeds )  super goed behandeld en met goed resultaat.

Vooral de pijn en krampen die bij polyneuropathie horen, worden door de acupunctuur een stuk minder.

Bezoek de praktijk iedere 3 weken en Jolande is een echte vakvrouw op haar gebied, weet super goed hoe ze moet behandelen.

Helaas heb ik 5 jaar geleden nog borstkanker gehad, met daarbij alle behandelingen zoals: chemo, bestraling ,operatie en immuuntherapie.

Jolanda was een super fijne steun en heeft mij met haar naalden er doorheen geholpen.  Die hulp was geweldig.

Weet zeker dat het anders was verlopen als ik geen gebruik had kunnen maken van deze vakvrouw met al haar kennis over acupunctuur.

Vooral ook met een heel warm hart."

Elly

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch contact op voor vragen of een afspraak.
Download het INTAKE FORMULIER en neem dit alvast ingevuld mee.
.

google-site-verification=PT4Rxbld_IO9x15NTAGo0UX2ZWOYnV2h4eYoaI_BR90